Navigationsmenu+

Perleskåle – den perfekte julegave til en du holder af!

Perleskåle – den perfekte julegave til en du holder af! Rørperler eller HAMA Perler kan bruges til andet end at lave perleplader og halskæder. De kan også bruges til at lave den måske nemmeste og flotteste julegave du kan give! Maliq vil gerne lave en julegave til sin ven, så han viser dig lige, hvordan du også kan lave en flot julegave til en du holder af!

 

Perleskåle – den perfekte julegave til en du holder af!

Det ser flot ud, når skålen fyldes med slik, nødder eller andre lækkerier. Men du kan også bruge den som lysestage til fyrfadslys. Følg vejledningen herunder, så er du godt på vej til at have lavet en flot gave.

Husk at få en voksen til at hjælpe dig med at lave den – specielt det med ovnen, da den bliver brandvarm. Rør aldrig ved noget der lige er kommet ud af ovnen, eller kan være varmt!

 

Hvad skal du bruge?

Du skal bruge en stak plastik rørperler (HAMA perler), noget madolie, lidt køkkenrulle og en skål som kan tåle at komme i ovnen!

Ingredienser til at lave perleskåle er rørperler, madolie, køkkenrulle og en skål som kan tåle at komme i ovnen.

 

Første skridt

Tag noget olie og hæld det på dit stykke køkkenrulle.

Perleskåle - Hæld olie på dit stykke køkkenrulle

 

Gør din skål klar!

Smør olien godt rundt i skålen, så perlerne kan hænge fast og skålen kan slippe glasset, når den er kølet helt af igen.

Perleskåle - Smør olien godt rundt i skålen, så perlerne kan sidde fast.

 

Tid til at putte perlerne i!

Har du fundet dine rørperler frem? Godt – for nu skal vi til det sjove! Hæld en stak perler i skålen, og fordel dem ud i bunden, så der kun ligger ét lag perler i bunden.

Perleskåle - Put en stak perler i bunden, og sørg for at der ligger ét lag af perler i bunden.

 

Siderne skal også have perler!

Så er det tid til at få perler til at hænge fast på siderne af skålen. Denne skål har en lodret side, så her kan du med fordel hælde en stak perler i og så få perlerne til at sidde fast ved at dreje skålen rundt, så perlerne triller rundt. Hjælp ved at trykke perlerne fast.

Perleskåle - Drej skålen rundt, så perlerne kommer til at sidde fast på siden. Tryk perlerne fast med en finger, fordel dem ligeligt ud over det hele.

 

Sidste tilrettelser på perleskålen

Til sidst er det bare at fylde eventuelle huller ud med perler, trykke dem lidt på plads, og sørge for at der kun ligger ét lag perler over det hele. Hvis der er to lag perler (eller flere) kan du risikere at det ikke smelter ordentligt sammen, og skålen falder fra hinanden.

Perleskåle - Tryk og fordel de sidste perler rundt på plads.

 

Klar til at putte perleskålen i den varme ovn

Få din far eller mor til at tænde for ovnen, og sætte den på 200 grader. Når ovnen er varm nok, sætter du skålen ind i midten af ovnen på en bagerist.

Efter cirka 8 minutter tager i skålen ud igen (husk at bruge grydelapper eller lignende) – skålen er blevet brandvarm!

Perleskåle - Sæt ovnen på 200 grader og bag perlerne i ca. 8 minutter.

 

Afkøling = ventetid!

Lad skålen stå og afkøle i lang tid, inden din far eller mor tager perleskålen ud af formen. Skålen må ikke køles ned for hurtigt, i de fleste tilfælde vil den revne eller springe!

Perleskåle - Så skal skålen afkøles. Sæt den på en brodskåner, eller på noget andet, der kan tåle varme.

 

Endelig afkølet – tid til at se resultatet!

Når du er helt sikker på at skålen er blevet kold, kan du nu endelig tage din perleskål ud af formen.

Perleskåle - Når du er helt sikker på at skålen er kold, kan du tage din fine perleskål ud af formen.

 

Fjern rester af olien

Inden du pakker din skål ind i noget flot julepapir, skal du lige vaske skålen i noget sæbevand, som kan fjerne rester af olie fra formen. Vask perleskålen, men vær lidt forsigtig! – Den skulle jo nødig gå i stykker!

Perleskåle - Vask din fine skål af i noget sæbevand, inden du gør andet ved den. Der er altid rester af olie på skålen, som fedter pænt meget!

 

Nyd resultatet af dine anstrengelser!

Din perleskål er sikkert blevet rigtig flot! – Nu skal du bare beslutte om du kan nænne at give den bort, eller om du selv vil beholde den. Du kan lave perleskålene i et hav af forskellige farver – så prøv at eksperimentere med farverne! Rigtig god fornøjelse!!

Perleskåle - Put lidt fyld i skålen, inden du giver den bort, så bliver modtageren dobbelt så glad! - Hvis du altså kan nænne at give den bort!

 

Aktiviteten Perleskåle – den perfekte julegave til en du holder af fandt du på maliq.dk

Maliq tilhører Broager Sparekasse