Navigationsmenu+

Lav selv Ludo spil med Maliq – print og spil!

Lav selv Ludo spil med Maliq – print og spil! Maliq har tegnet sin egen ludo spilleplade. Maliq kan godt lide at spille spil, selv om det nogen gange er lidt svært. når man ikke vinder.

 

Lav selv Ludo spil med Maliq – print og spil!

Print spillepladen, find brikker frem og 1-2-3 god fornøjelse! Ludo er et gammelt, men sjov spil, hvor det gælder at få alle sine brikker i mål hurtigst muligt.

 

Sådan gør du

Print spillepladen. Du kan eventuelt få far eller mor til at laminere spillepladen i en lamineringslomme, så den holder længere. Hvis i har lim (helst spraylim) kan den også limes op på noget tykt/kraftigt karton.

Spillebrikker kan laves af alt, hvad der findes i 4 farver. Om det er perler, modellervoks eller vingummi er helt underordnet. Du må bare ikke spise brikkerne (hvis de kan spises) inden i er færdige med at spillle. Hvis du bor i nærheden af Broager Sparekasse (Broager, Gråsten, Sønderborg eller Aabenraa) kan du komme ind og hente et gratis sæt ludo spillebrikker – så længe lager haves.

Hvis du selv finder på nogle sjove spillebrikker må du gerne få far eller mor til at tage et billede af dem, og sende dem til mig på mail. – Så kan vi vise dem til alle de andre børn, der besøger siden.

 

Reglerne for ludo

Hver spiller får 4 brikker. Man må tage en ny spillebrik ind på spillepladen, hvis man slår en globus med terningen. Står alle brikker i ens hjem, må man slå 3 gange for at få brikker ud. Har man alle brikker ude, og slår en globus igen, må man rykke sine brikker frem til næste globus. Globus giver lov til ekstra slag. På globus-felter kan man ikke slås hjem, med mindre globussen har en farve, og det er farvens ejermand der lander. To spillebrikker på samme felt kan ikke slås hjem.

Slår man en stjerne, rykker man frem til den næste stjerne med valgfri brik. Slår man et antal øjne, og lander på en stjerne – hopper man frem til den næste stjerne. For at vinde spillet gælder det om at være den første der får alle sine brikker ind til midten.

 

Lav selv Ludo spil med Maliq - print og spil!

 

Aktiviteten Lav selv Ludo spil med Maliq – print og spil! fandt du på maliq.dk

Maliq tilhører Broager Sparekasse