Navigationsmenu+

Nemme havregrynskugler der smager godt

Havregrynskugler er nemme at lave og smager godt. Maliq elsker at spise havregrynskugler. Her er en opskrift, som han har fået af en af sine venner.

 

Super nemme havregrynskugler der smager godt!

Maliq spiser havregryn hver morgen, for det smager godt, og er sundt for børn! Og det gode ved havregryn er at det også smager godt, når det bliver blandet med smør, kokosmel, kakao, flormelis og vaniliesukker – for så bliver det til havregrynskugler

 

Ingredienser:

  • 200 gram havregryn (helst finvalsede)
  • 100 gram kokosmel
  • 200 gram flormelis
  • 250 gram smør
  • 50 gram kakao
  • 4 teskefulde vaniliesukker
  • Flormelis og/eller kokosmel til at pynte dem med

 

Vigtigt, inden du går i gang!

Husk ALTID at vaske dine hænder grundigt med sæbe, når du skal i gang i køkkenet! Så undgår du at putte eventuelle dårlige bakterier ned i det mad du laver!
- Fik du gjort det? – SUPER, så er vi klar til at finde alle ingredienser frem!

 

Havregrynskugler - ingredienser

 

Sådan gør du:

Skær smørret i mindre stykker, og lad det stå lidt, så det bliver blødt (må ikke smeltes).

Havregrynskugler - skær smør i mindre stykker og lad det stå 15 minutter

 

Resten af ingredienserne

Put resten af ingredienserne ned i skålen. Husk at vælge en skål, der er stor nok til at du også kan røre rundt i den, uden at det hele flyver ud over kanten.

Resten af ingredienserne puttes ned til smørret

 

Så skal der røres!

Tag en grydeske eller lignende, og rør rundt i skålen. Efterhånden som det klæber mere og mere sammen kan det være nødvendigt at skifte til håndkraft.

Så skal der røres godt rundt i skålen

 

Ælte, ælte, ælte…

Til sidst, når massen er æltet sammen bliver det til en kugle med en fast, klistrende konsistens.

Tag derefter en teske eller andet værktøj til at tage portioner af massen, og tril det til små, passende kugler som passer til en lille mundfuld. Læg dem på et stykke bagepapir.

Det klistrer og sviner en lille smule på fingrene, men det kan du altid vaske af igen!

Når massen er æltet nok bliver den fast og let klistrende.

 

Næsten færdig!

Inden du sætter de færdigtrillede havregrynskugler i køleskabet kan du vælge at trille dem i kokosmel…

Til sidst kan du trille de færdige kugler i kokosmel eller flormelis.

 

- eller i flormelis. Du kan også lave nogen helt uden noget ekstra pynt på

Du kan også trille dem i flormelis.

 

Slut prut, finale!

Til sidst skal du putte dem i en dåse, og opbevare dem i køleskabet til de er spist. Cirka holdbarhed er 14 dage efter tilberedning.

 

Aktiviteten Nemme havregrynskugler der smager godt fandt du på maliq.dk

Maliq tilhører Broager Sparekasse