Navigationsmenu+

Blindeskrift opgave – hvad ønsker Maliq sig?

Blindeskrift opgave – hvad ønsker Maliq sig? Maliq har udfyldt sin ønskeseddel med sine juleønsker. Men han er kommet til at skrive ønskerne med blindeskrift. Kan du hjælpe ham med at finde ud af, hvad der står med almindelige bogstaver?

 

Blindeskrift opgave – hvad ønsker Maliq sig?

Maliq glæder sig mindst lige så meget til juleaften som de fleste børn. Og han har udfyldt ønskesedlen med sine ønsker. Der er bare den lille udfordring at Maliq har skrevet det med blindeskrift, som også hedder ‘Braille’.

Braille Blindeskrift

Braille er en skrift for blinde, som en franskmand ved navn Louis Braille opfandt og udviklede fra omkring 1824 af. Det består af 6 punkter, som placeres i forskellige kombinationer. Hvert bogstav har sin egen kombination af prikkerne. Brailleskriften præges ind, og du møder den faktisk mange steder i dag. Et eksempel er på shampo- og medicinemballager. Læs mere om Louis Braille på Wikipedia

Sådan løser du opgaven

Print arket med opgaven, find din blyant og dine kodebriller frem. Kig godt på kodealfabetet.

Det første bogstav på Maliq’s ønskeseddel er to prikker forneden i venstre side og en i toppen i højre side. Kig godt efter i kodealfabetet…. Fandt du også frem til at det er noget der starter med ‘S’??

blindeskrift opgave - hvad ønsker maliq sig

 Sådan printer du Maliq’s blindeskrift opgave: Klik på billedet, så kommer siden op i stort format.

Når siden åbner i et nyt vindue skal du blot trykke på ‘ctrl’ + ‘p’ Indstil printeren, og tryk på ‘print’

Aktiviteten Børne blindeskrift opgave – hvad ønsker Maliq sig? fandt du på maliq.dk

Maliq tilhører Broager Sparekasse